Es necessiten educadors/es i treballadors/es socials a Viladecans.
L’educació social és una professió de caràcter pedagògic, generadora de contextos educatius i d’accions de mediació i formació, que són d’àmbit de competència professional de l’educador social, fent possible la incorporació de la persona en l’educació a la diversitat de les xarxes socials, entesa com en desenvolupament de la sociabilitat i la circulació social i la promoció cultural i social, entesa com una oberta a noves possibilitats de l’adquisició dels béns culturals, que ampliïn les perspectives educatives, laborals, d’oci i participació social.
A partir dels anys 80, l’Educació Social va començar a experimentar una tremenda expansió. Aquesta expansió es va veure motivada per multitud de factors, que no sempre responien directament a aspectes pedagògics, i entre els quals es trobarien l’aparició de noves polítiques socials, la modificació del propi context social, etc.
En definitiva, sembla que l’eclosió de l’educació social, almenys en el que a l’àmbit català es refereix, va ser possible “[…] gràcies a la irrupció de la democràcia i a les noves formes de l’estat del benestar, a l’increment dels sectors de població marginal i, principalment, a la consciència de responsabilitat enfront dels nous problemes derivats de la convivència”
La intervenció socioeducativa és entesa, en general, com el conjunt d’actuacions, de caràcter motivacional, pedagògic, metodològic, d’avaluació, etc.… que es desenvolupen per part dels agents d’intervenció, bé siguin institucionals o personals, per a dur a terme un programa prèviament programat, i l’objectiu del qual és intentar que les persones o grup amb els quals s’intervé abast, en cada cas, els objectius proposats en l’esmentat programa.
Cal tenir present que a l’estat espanyol la intervenció socioeducativa està participada per institucions públiques i privades, amb un grau considerable de descentralització, doncs les competències es troba repartides entre l’Estat, les Comunitats autònomes i els ens locals.
Els programes d’intervenció socioeducativa són dissenyats i planificats generalment des de les comunitats autònomes al costat dels ajuntaments implicats, i serveixen de marc de referència i actuació per a qualsevol intervenció i en qualsevol àmbit d’aplicació. La intervenció socioeducativa necessita concretar-se en el cos d’un programa d’intervenció socioeducativa amb la finalitat que la seva actuació arribi als seus destinataris en la forma prevista.
La educación social es una profesión de carácter pedagógico, generadora de contextos educativos y de acciones de mediación y formación, que son de ámbito de competencia profesional del educador social, haciendo posible la incorporación de la persona en la educación en la diversidad de las redes sociales, entendida como en desarrollo de la sociabilidad y la circulación social y la promoción cultural y social, entendida como una abierta a nuevas posibilidades de la adquisición de los bienes culturales, que amplíen las perspectivas educativas, laborales, de ocio y participación social.
A partir de los años 80, la Educación Social comenzó a experimentar una tremenda expansión. Esta expansión se vio motivada por multitud de factores, que no siempre respondían directamente a aspectos pedagógicos, y entre los que se encontrarían la aparición de nuevas políticas sociales, la modificación del propio contexto social, etc.
En definitiva, parece que la eclosión de la educación social, al menos en lo que al ámbito catalán se refiere, fue posible “[…] gracias a la irrupción de la democracia ya las nuevas formas del estado del bienestar, al incremento de los sectores de población marginal y, principalmente, a la conciencia de responsabilidad frente a los nuevos problemas derivados de la convivencia”
La intervención socioeducativa es entendida, en general, como el conjunto de actuaciones, de carácter motivacional, pedagógico, metodológico, de evaluación, etc. … que se desarrollan por parte de los agentes de intervención, bien sean institucionales o personales, para llevar a cabo un programa previamente programado, y el objetivo es intentar que las personas o grupo con los que se interviene alcance, en cada caso, los objetivos propuestos en dicho programa.
Hay que tener presente que en España la intervención socioeducativa está participada por instituciones públicas y privadas, con un grado considerable de descentralización, pues las competencias se encuentra repartidas entre el Estado, las Comunidades autónomas y los entes locales.
Los programas de intervención socioeducativa son diseñados y planificados generalmente desde las comunidades autónomas junto a los ayuntamientos implicados, y sirven de marco de referencia y actuación para cualquier intervención y en cualquier ámbito de aplicación. La intervención socioeducativa necesita concretarse en el cuerpo de un programa de intervención socioeducativa con el fin de que su actuación llegue a sus destinatarios en la forma prevista.
.
.
Selecciona de les següents la que més t’interessi:
.
[oa_social_login]